fbpx
Loading...
Totale aanbodVerkocht / Aangekocht / VerhuurdWestbroek

Verkocht: Kerkdijk 52 te Westbroek

kerkdijk-52-westbroek-karin-van-der-willigen-makelaardij

Verkocht

Deze woning werd verkocht via Karin van der Willigen Makelaardij, voor meer informatie klik hier

Knusse (meer dan de) helft van goed onderhouden dorpswoning.

Een eindje van de weg kom je met een bruggetje bij deze leuke woning uit 1880. De rechterhelft (of beter: 3/5) met drie kunststof kozijnen en dakkapel hoort bij nummer 52. Tien jaar geleden hebben de huidige bewoners deze karakeristieke twee-onder-een-kap aan de achterzijde uitgebouwd, compleet met vloerverwarming en op het nieuwste dak elf zonnepanelen.

Ook aan de grotendeels authentieke voorzijde is deze knusse woning prima onderhouden en perfect geïsoleerd. Toch heb je hier nog steeds dat gevoel van vroeger tijden. Met een voorraadkelder op stahoogte, een heuse opkamer, de potkachel en boven de schuine afgetimmerde daken. In de voortuin staan bloembakken en aan de zijkant een pruimenboom en treurwilg.

Een gezellig huis is het, met hoekjes waar je je heerlijk kunt nestelen en altijd een mooi uitzicht hebt. Zelfs vanuit het bad kijk je romantisch uit op de beklinkerde tuin met een pergola met blauweregen, bruidssluier tegen de schutting, frambozen, druiven en overal borders met zomerbloeiers. Er is ook een glazen overkapping (met zonwering) en achterin de tuin vind je een prima werk- en bergschuur. Ga je een verdieping hoger, dan kijk je ver uit over de landerijen van Westbroek. En overal hoor je vogeltjes. De natuur is hier altijd heel dichtbij.

Kerkdijk 52 is het eerste huis aan een laantje met vier woningen. Je verleent de bewoners van de andere vier woningen dus overpad, maar ieder onderhoudt zijn eigen deel. Dat geldt ook voor de beschoeiing langs de sloot (tot de helft eigendom). Met de eigen automatische pomp kun je water uit de sloot halen, om de tuin te besproeien.

De beschoeiing aan de voorzijde is vorig jaar nog vernieuwd. De beschoeiing aan de zijkant, waar plek is voor vier auto’s, een paar jaar eerder. Het huis is onlangs aan de buitenkant geschilderd, vanzelfsprekend met uitzondering van de kunststof kozijnen, die voorzien zijn van dubbel- en (aan de voorkant) triple glas.