fbpx
Loading...

HOM dienstenpakket

Een Makelaar wordt standaard opgeleid op commercieel en technisch gebied. Het gebruik van gebouwen en wat daar voor nodig is, zit zeer beperkt in het lesprogramma. Hij of zij is niet geschoold in “woonkwaliteit” en dat is wel nodig om senioren een goed advies te kunnen geven.Het is in deze tijd goed om na te denken over de wooncarrière. De nieuw opgerichte vereniging Huisvesting Op Maat (HOM) bundelt kennis en ervaring op het gebied van aangepaste huisvesting. Als aangesloten adviseur en bestuurslid/penningmeester helpt Gerda Kosmeier u graag op weg naar een aangepast en veilig thuis.

Nederlanders worden steeds ouder en met dit feit, gekoppeld aan het streven zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen, stijgt ook de vraag naar verbetering van de woonomstandigheden voor ouderen en gehandicapten. Marktontwikkelingen en nieuwe overheidsregels maken het niet altijd even makkelijk om een juiste woonomgeving te realiseren.

Als u van plan bent om te verhuizen of nog lang in uw huidige woning te blijven wonen, is het goed om kritisch naar de woning te kijken. Als u daar nu al aandacht aan besteedt dan heeft u daar straks alleen maar veel gemak van. Met het ouder worden veranderen behoeften en ook de eisen aan uw woning, hulpmiddelen en ondersteuning. Als adviseur van HOM bieden wij een dienstenpakket dat verder gaat dan dat van een traditionele makelaar. Hierbij moet u denken aan onder andere:

 • Advies over het levensloopbestendige aanpassing van de huidige woning;
 • Het vinden van een geschikt alternatief en bemiddelen in de aankoop;
 • Bemiddeling bij aankoop/aanhuur en plaatsing van een mantelzorg woning;
 • De verkoop van de huidige woning;
 • Het regelen van een speciale seniorenhypotheek;
 • Het organiseren/assisteren bij de verhuizing en de inrichting.

Naar een andere woning

Hebt u een andere woning naar wens op het oog: wij kunnen deskundig bemiddelen. Wij beoordelen of de nieuwe woning geschikt is en wat er eventueel nog aan gedaan moet worden. Wij nemen voor u de aankoop ter hand, regelen de verkoop van uw huidige woning en ondersteunen u om de alle veranderingen zo soepel mogelijk te laten verlopen. U moet hierbij denken aan de eventuele woningaanpassing inclusief de nodige veiligheidsmaatregelen, de inrichting en alle zaken welke bij een verhuizing komen kijken. Ook als u een nieuwbouwwoning gaat betrekken dan nemen wij u een hoop rompslomp uit handen.

Comfortabel ouder worden

Iedereen wil eenmaal op leeftijd gekomen het liefst zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. In de huidige woning, dankzij de nodige aanpassingen, of in een andere koop- of huurwoning. Kosmeier Projectbegeleiding & Makelaars is gespecialiseerd in alles wat wenselijk en noodzakelijk is om comfortabel oud(er) te worden in een zelfstandige woonsituatie. Samen met u maken wij een plan van aanpak en adviseren u desgewenst bij het verkrijgen van een passende financiering.

Woning aanpassen

Wij doen méér dan u van een traditioneel makelaar gewend bent. Het gaat ons in eerste instantie niet om het kopen of verkopen van een woning. Wij beginnen met het inventariseren van uw wensen en mogelijkheden. Wanneer wij in gezamenlijk overleg uitkomen op het aanpassen van de huidige woning, worden hiervoor specialisten aangetrokken, zoals architecten, bouwkundigen en ergotherapeuten. Voor betaling van de kosten zijn speciale hypotheken te regelen.

Mantelzorgwoning

Vanuit onze samenwerking met PasAan kunnen wij ook bemiddelen bij de levering en plaatsing van een mantelzorgwoning. De mantelzorgwoning is een huis als alle andere, met woonkamer, keuken, slaapkamer, badkamer en klein halletje. Met gewoon een stenen buitenkant, betonnen vloer, dubbelglas, hardhouten kozijnen en eigen verwarming en koeling. Toch heeft de mantelzorgwoning 3 bijzondere eigenschappen:

 • Dankzij de uitgebreide voorbereidingen in de fabriek wordt de mantelzorgwoning binnen een paar
  uur op locatie geplaatst, afwerking duurt daarna nog ongeveer een week
 • De mantelzorgwoning is verplaatsbaar; na gebruik verhuist de woning steeds naar een andere locatie
 • De woning zit vol handigheden om – alleen zo nodig – veel zorgvoorzieningen aan te brengen. De
  mantelzorgwoning groeit hierin mee met uw behoefte.

De mantelzorgwoning is speciaal ontwikkeld om de bewoner en familieleden te ondersteunen in de wens om zo lang mogelijk, in de eigen sociale omgeving, te kunnen blijven wonen. De woning is waardevast omdat deze gebouwd is van duurzame, kwalitatief hoogwaardige, natuurlijke materialen. Hierdoor gaat de woning tientallen jaren mee, net als een “gewoon” huis (de woning voldoet aan alle eisen voor permanent te bouwen nieuwbouwwoningen en heeft energielabel A. Bekijk de video van de mantelzorgwoning in Breda.

VBO makelaar/taxateur

Om zo lang mogelijk zelfstandig en comfortabel te kunnen wonen, moet er veel tot in de puntjes geregeld zijn. Dit is het keurmerk van Schots Makelaardij & Advies B.V. Wij begeleiden en bemiddelen, van een bezichtiging tot en met de verhuizer of het inhuren van een klusjesman. Daarnaast kunt u bij ons vanzelfsprekend ook terecht voor alle advisering en begeleiding bij aankoop én verkoop van onroerende zaken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Kosmeier Makelaars.
Gerda M.C. Kosmeier, tel.: 06-55 76 7373,
E-mail: info@kosmeiermakelaars.nl